Neće im više praštati: Kerum tuži EPH na 100 milijuna kuna!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum ozbiljno se naljutio. Napis u posljednjem Globusu o propasti poslovnog imperija toliko ga je rasrdio da je odlučio podnijeti tužbu na - 100 milijuna kuna!

"Nisam dosada tužio, mislio sam da će prestati, ali sad su stvarno pretjerali", pojasnio je Kerum svoju odluku.

"Intenzivno pišu neistine i nanose štetu"

"Već duže vrijeme mediji iz EPH grupe pišu laži o meni i poslovanju mojih tvrtki. Rade to u kontinuitetu i nanose veliku štetu. U posljednje vrijeme krenuli su intenzivno pisati neistine kroz feljtone u Globusu, Slobodnoj Dalmaciji, a sada najnovije, objavljuju u Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji najave za tekst u Globusu pod naslovom 'Propast Kerumovog carstva'. To su netočni podaci koje EPH plasira da mi napravi štetu, a razlog je poznat. Ja sam, naime, u nekoliko navrata uživo na televiziji govorio da ću tražiti ugovor o prodaji Slobodne Dalmacije budući da postoje sumnje da transakcija nije provedena u skladu sa zakonom i da Slobodna Dalmacija nije plaćena. Spominjao sam i da EPH mediji imaju monopol u Hrvatskoj, smanjen im je PDV na 10 posto, što političari toleriraju jer se plaše EPH i boje se da ne bi o njima pisao. S druge strane, PDV na većinu prehrambenih proizvoda iznosi 23 posto", objasnio je Kerum u kraćem priopćenju.

Tvrdi da nije istina da je u poslovnim poteškoćama te navodi da firme nisu bile ni dana u blokadi te da redovito ispunjavaju sve svoje obaveze. Dobit za posljednju godinu tvrtke Kerum je bila 88 milijuna kuna. 

Pročitajte više