"Neće nam Sanader birati gradonačelnika"

KOALICIJA HDSSB-HNS u Osijeku se prilikom predstavljanja slogana "Snaga grada", kojime će obilježiti svoj nastup na lokalnim izborima u svibnju, u nekoliko navrata narugala šuškanjima o odustanku Ante Đapića od utrke za gradonačelničko mjesto.

Krešimir Bubalo, Ivan Vrdoljak i Danijela Lovoković rekli su kako ne znaju tko bi im na kraju trebao biti protivnik na izborima, ali bez obzira na protivnika iskazali su sigurnost o svoju pobjedu.

"Vidite kako pojedinci koji se smatraju našim protukandidatima, koji su sami sebe zavaravali anketama, dolaze u situaciju da kažu kako su sami sebe varali", rekao je Bubalo, aludirajući na najave Đapićevo odustajanje od utrke za gradonačelničko mjesto.

"Više mi nije jasno tko su naši protivnici, niti me zanima. No bez obzira na njih, potpuno je jasno tko je trojka koja će pobijediti na izborima", rekao je Vrdoljak.

"Nećemo dozvoliti da nam Sanader odlučuje tko je kandidat za gradonačelnika"  

"Nakon 17. svibnja nećemo dozvoliti da nam Sanader odlučuje tko je kandidat za gradonačelnika, a sad je očito odlučio, niti ćemo dozvoliti da Osijek gurnu u bankrot kao što su državu gurnuli, niti ćemo si dozvoliti da budemo nečije marionete i neki žrtveni janjci kakvi će očito kandidati za gradonačelnika biti", dodao je s puno aluzija na događanja u HSP-HDZ kampu.

Bubalo je, odgovarajući na novinarska pitanja o sponzorima kampanje, rekao kako će na jednoj od budućih novinskih konferencija prezentirati sve sponzore i obećao kako će se "u lipu" saznati koliko će koštati kampanja. Također je rekao kako će se cijela kampanja bazirati na malim iznosima.

"Politika ne smije biti biznis"

Vrdoljak je također dodao kako politika ne smije biti biznis, i kako se ne smije dolaziti u situaciju u kojoj netko daje novce za kampanju i onda očekuje protuuslugu.

Bubala su na kraju pitali i namjerava li odigrati partiju tenisa s Gordanom Matkovićem, budućim HSP-ovim kandidatom za gradonačelnika. Bubalo je rekao kako je imao dogovoren meč s Matkovićem za četvrtak ujutro, ali su Matkovića očigledno spriječile "stranačke obaveze".

J.D.
Foto: Index

Pročitajte više