"Neće Zdravko Mamić određivati kad će policija intervenirati"

POSLJEDNJI izgredi Bad Blue Boysa za policiju su, čini se, prevršili svaku mjeru. Zagrebačka policija izvijestila je jučer javnost o neredima BBB-a izazvanih, prema nekim izjavama, nazočnošću policije na okupljanju navijača kod maksimirskog stadiona.

Podsjetimo, nakon što je potkraj prošlog tjedna završila saga o budućem klubu Nike Kranjčara, te u nedjelju i potpisan ugovor s Hajdukom, BBB su više puta javno izrazili nezadovoljstvo tim potezima, kako kluba tako i Nike Kranjčara. Kap koja je prelila čašu jest napad navijača na policiju i uništavanje policijskog Fiata Punta. No, jesu li ta dva događaja povezana?

U policiji su očito odlučili stati na kraj neredima. Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak, rekao je da su se u medijima pojavili napisi kako je Zdravko Mamić izjavio da se ovaj vandalski čin ne bi dogodio da nije bilo policije.

Zbog toga se, kako prenosi Novi list, zamjenik načelnika PU zagrebačke Dubravko Novak pita: "Pa otkud nekom pravo da laički procjenjuje kada je dobro da policija dođe, a kada ne?".

Ogorčen i Mamićevom izjavom da je osiguranju stadiona naredio da nije potrebno zvati policiju, Novak je istaknuo: "Neki od navijača, pa i sam Zdravko Mamić, izgubili su kriterije o prosuđivanju kada će, zašto i gdje policija intervenirati".

"Ovim putem naglašavam da Zdravko Mamić i ostali neće policiji određivati kada će se negdje pojaviti", rekao je Novak. Novak dodaje da će odsad policija prekinuti utakmicu čim se zapali jedna baklja, jer po zakonu na stadion nije dozvoljeno nikakvo unošenje pirotehnike.

Svakako je zanimljivo i priopćenje koje su jučer poslali iz NK Dinama. Prema priopćenju, do okupljanja navijača i sukoba s policijom nije došlo zbog Kranjčarevog transfera u Hajduk, nego zbog nečega što se dogodilo na sastanku navijača s Zdravkom Mamićem.

"O razlozima incidenta ne možemo govoriti jer se on dogodio za vrijeme trajanja sastanka, a uostalom to je posao nadležnih državnih institucija" stoji u priopćenju.

Pročitajte više