Nečuveno: Prodao im stanove s kancerogenom vodom i sad ih još tuži zbog narušavanja ugleda

VLASNIK firme Geoprojekt, koja je stanare Vrbana III natjerala na višemjesečno tuširanje kod rodbine i kupovanje flaširane vode za umivanje, pranje zubi, piće, kuhanje i slično (jer su s vodom iz cijevi koje je tvrtka postavila mogli samo isprati WC školjku), tuži 97 stanara, jer su mu narušili ugled.

Naime, građevinski poduzetnik Branko Vojnović čija je tvrtka prodavala stanove s kancerogenom vodom u naselju Vrbani III, pokrenuo je jučer odštetni zahtjev od milijun kuna protiv 97 stanara Palinovečke I,J,K,L, jer su ga stanari "teško oštetili nakon što su sudu predložili da Geoprojektu privremeno zabrani raspolaganje imovinom, dok se ne utvrdi je li tvrtka odgovorna za zagađenu vodu", piše Novi list.

Potrebno je napomenuti da mu sud uopće nije zabranio raspolaganje imovinom.

"Ugrožen je moj promet s poslovnim bankama, jer nijedna ne odobrava kredite na nekretninama koje su na bilo koji način ograničene u prometu. Narušena je i moja tržišna pozicija koju sam godinama stvarao profesionalnim radom, kao i povjerenje kupaca u solidnost mene kao graditelja i prodavača stanova", stoji u Vojnovićevoj tužbi u kojoj traži milijun kuna odštete.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više