Nekadašnji veleposlanik BiH u Hrvatskoj: Iako je bio političar od glave do pete, prije svega je bio drag čovjek

DUGOGODIŠNJI veleposlanik BiH u Hrvatskoj, Zlatko Dizdarević, izjavio je da je Ivica  Račan bio političar sa puno sluha za regionalne probleme, te da je njegov značaj u politici neupitan.

"Žao mi je gospodina Račana, jer sam ga znao privatno i prije nego što smo surađivali dok sam bio veleposlanik. Nepotrebno je i glupo da govorim ono što je očigledno, da je on obilježio jedan period hrvatske politike kao ključan igrač u stvaranju moderne hrvatske politike. Njegova će uloga u povijesti biti zabilježena krupnim slovima", rekao je Dizdarević za Index, te nastavio da ga je emotivno dirnula vijest o njegovoj smrti, zbog njegove ljudskosti koja se očitovala u svakom kontaktu s njim.

"Kao čovjek, Račan je bio jedan korektan, prijatan čovjek s kojim se moglo normalno i bez ikakvih problema komunicirati. S pozicije posla koji sam obavljao u Hrvatskoj, uvidio sam da je Račan bio spreman da se s Bosnom i Hercegovinom učine koraci koji bi deblokirali odnose sa Hrvatskom, razumio je značaj naših odnosa. Tako smo bili na pragu rješavanja stvari, od luke Ploče, od imovinsko pravnih do graničnih pitanja", rekao je bivši veleposlanik BiH u Zagrebu.

"Iako je bio političar od glave do pete, ja ga pamtim prije svega kao dragog čovjeka", naglasio je Zlatko Dizdarević.

Pročitajte više