Nekretnine Brajšine najbliže suradnice vrijedne 2,5 milijuna kuna

ALMA BIĐIN, financijska savjetnica Jelene Brajše, koja se predstavljala kao uboga i siromaša posjeduje nekretnine vrijedne 2,5 milijuna kuna: stan, trokatnicu, pet apartmana na Viru i dva automobila.

Biđin je tijekom afere cijelo vrijeme branila Brajšu, a s njom je pohodila novinske redakcije optužujući novinare da njenoj šefici montiraju proces. Novinarima je tada plačnim glasom kazala da je u Zagreb došla kao izbjeglica iz Bosne te da je nitko nije htio primiti osim Brajše jer je muslimanske vjere.

Ravnateljica Caritasova doma za beskućnike u Rakitju požalila se da ima plaću između dvije i tri tisuće kuna, ali je "zadovoljna iako je sirota jer ima čist obraz i djecu na pravom putu".

Jutarnji list otkriva kako je Biđin, otkako je zaposlena u Caritasu, stekla nekretnine čija vrijednost iznosi 2,5 milijuna kuna. Od sredine 90-ih do danas njena obitelj je kupila stan od 74 četvorna metra u Dubravi, obiteljsku kuću od 150 četvornih metara u Rakitju te u Viru sagradila objekt od 300-njak metara četvornih s pet apartmana.

Kuću u Viru, kako tvrdi izvor Jutarnjeg lista, besplatno su gradili beskućnici iz doma koji je vodila Biđin, ali i neki zaposlenici Caritasa koji su na Vir dovozili donirani materijal.

S obzirom na male plaće u Caritasu i to da je suprug Alme Biđin prosvjetni radnik nemoguće je da su vlasnici nekretnina čija tržišna vrijednost iznosi 2,5 milijuna kuna postali na legalan način.

Što se sve događalo u Caritasu i kakvu je ulogu imala Brajšina desna ruka i šefica financija pokazat će policijska istraga poslovanja te ustanove, čije će poslovne knjige od 1. kolovoza pročešljavati i crkvena vizitacija.

Pročitajte više