Nema dokaza da je otmičar i silovatelj Jaycee Lee Dugard ubijao prostitutke

NEMA dokaza o povezanosti otmičara i silovatelja Phillipa Garrida s 10 neriješenih ubojstava prostitutki u Pittsburghu, javlja San Francisco Chronicle.

Četverodnevno češljanje Garridovog posjeda i okolice nije dalo nikakve konkretne rezultate za rješavanje ubojstava prostitutki počinjenih 1990.-ih godina za koje se smatralo da su ih mogli počiniti Phillip Garrido i njegova žena Nancy.

"Pored nekoliko predmeta koji zahtijevaju daljnju forenzičku obradu prije nego ih se u potpunosti isključi, nismo pronašli nikakav dokaz koji bi povezao Garridove s neriješenim ubojstvima u Pittsburgu", rekao je poručnik pittsburške policije Brian Addington.

Šerif okruga Contra Costa još uvijek pokušava utvrditi jesu li komadići kosti nađeni na imanju pored Garridovog ljudski ili životinjski.

Garridovi socijalni radnici nisu primijetili Dugard i njeno dvoje djece

Kalifornijski državni službenici počeli su istraživati kako je moguće da je takav seksualni prijestupnik osuđen na 50 godina kazne, a zatim pušten na uvjetnu slobodu nakon samo 11 odsluženih godina, da bi ponovo počinio zločin otevši Jaycee Lee Dugard. No, iako državna agencija za rehabilitaciju zatvorenika istražuje svoje socijalne radnike zadužene za nadzor Phillipa Garrida, smatra kako su se oni ipak ponijeli korektno. Tamošnji službenici prebacuju krivnju na Phillipa i njegovu ženu Nancy, smatrajući ih vrlo dobrim manipulatorima. U to vrijeme je puštanje zatvorenika nakon što je odslužio 20 posto kazne, bilo u skladu s pravilima, no ti zakoni su promijenjeni. Prema današnjim zakonima, Garrido bi ostao u zatvoru mnogo duže te ne bi mogao 1991. oteti Jaycee Lee Dugard.

Kalifornijski službenici provjeravali su Garrida najavljenim, ali i iznenadnim posjetama i nikada nisu primijetili ništa neobično. Na pitanje novinara kako to da službenici nisu primijetili prisutnost Jaycee Lee Dugard i njene dvije kćeri, glasnogovornik agencije za nadzor uvjetnih kazni, Dick Carelli, odgovorio je: "To je vrlo teško pitanje na koje ne mogu dati zadovoljavajući odgovor".

Pročitajte više