Nema naznaka kroničnih bolesti kod novog Pape

NOVI papa Benedikt XVI. nema zabilježenih kroničnih bolesti, ali je u posljednjih petnaestak godina najmanje dvaput bio hospitaliziran, objavio je AP, pozivajući se na medicinske bilješke i izvješća.

U rujnu 1991. tada 64-godišnji kardinal Joseph Ratzinger pretrpio je blaže moždano krvarenje, koje mu je privremeno oštetilo lijevu stranu vidnog polja, tvrdi poznati vatikanski kroničar John Allen u svojoj knjizi "Kardinal Ratzinger", objavljenoj 2000. Nema nikakvih potvrda da je to ostavilo ikakvih tragova na zdravlje njemačkog svećenika.

U kolovozu 1992. Ratzinger se okliznuo u kupaonici tijekom ljetovanja u planinama, pritom zadobivši posjekotinu na glavi, objavila je u to vrijeme talijanska agencija ANSA.

Thomas Frauenlob, ravnatelj sjemeništa St. Michael u Trauensteinu, u kojem je današnji Papa svojedobno studirao, a koje i dalje redovito posjećuje svake godine, rekao je kako nikad nije čuo da je Ratzinger bio ozbiljnije bolestan.

"Doima se zdravim. Kad je ovdje, jede i pije sve što poželi", rekao je Frauenlob, koji je Papu vidio tijekom novogodišnjih blagdana.

Pročitajte više