"Nemam HIV, smještaju mi vlasti grada Splita"

SPLITSKI ugostitelj Denis Dragun demantirao je napise iz zadnjeg broja tjednika Nacional, ustvrdivši da nije zaražen virusom HIV-a. Za napise krivi gradske vlasti Splita, s kojima se oko prostora kavane Luxor spori već godinama.

Podsjećamo, u novi broj Nacionala donosi tekst o splitskom ugostitelju, vlasniku kavane Luxor, koji je navodno zaražen smrtonosnim virusom HIV-a. Splitski je ugostitelj, tvrdi Nacional, virusom zarazio tri žene, među kojima je i njegova supruga

Večernji list u izdanju od srijede donosi intervju s vlasnikom kavane Luxor Denisom Dragunom, koji je odlučno demantirao sve tvrdnje Nacionala.

"Ništa od svega ovoga što piše Nacional nije istina! Nemam HIV, niti ga širim. Gradske vlasti žele me diskreditirati pod svaku cijenu. Kad su vidjeli da su izgubili pravnu bitku, poslužili su se najprljavijim izmišljotinama. Zbog toga ću tužiti Nacional." – izjavio je Dragun za "Večernji".

Denis Dragun, naime, već godinama vodi pravnu bitku sa splitskim vlastima oko vlasništva nad kavanom Luxor, koju je u zakup uzeo do 2009. godine, a nadležni je sud nedavno spor riješio u njegovu korist.

"Večernji" piše kako je takva odluka Visokog trgovačkog suda prenerazila gradske vlasti, budući da su zbog nje Dragunu morali isplatiti 580,000 odštete za zaplijenjeni štekat. Grad mu pak odbija dati dozvolu za štekat dok ne podmiri dugovanja za zakup prostora u iznosu od 800,000 kuna.

"Čime me sve nisu pokušali uništiti, tajnim službama, emisarima. Šalju svoje ljude, otvoreno mi prijete i u sudnici. Žele me istjerati iz atraktivnog gradskog prostora i sada su se poslužili ovim. Doista prljavo. Izravno napadaju mene, moju obitelj." – ispričao je Dragun, dodavši da je kavana Luxor zatvorena, jer mu grad ne želi vratiti zaplijenjenu imovinu vrijednu milijun i pol kuna.

Pročitajte više