Nenad Roso: Nisam samoprozvani doktor, život mi se pretvorio u pakao

Screenshot: HRT

NENAD ROSO reagirao je na članak "Novi gaf HTV-ovog Petra Vlahova: U ozbiljnu emisiju pozvao samoprozvanog doktora naturopatije".

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Ovim Vam se putem obraćam povodom neistinih i netočnih navoda koje ste iznijeli u Vašem mediju, o meni osobno i o mom dugogodišnjem radu, proglasivši me “samoprozvanim doktorom naturopatije” i sl. Vezano za istaknuto, ovim putem od Vas potražujem da objavite demantij na iznesene tvrdnje, koje su potpuno neutemeljene i ugrožavaju moj javni ugled i struku kojom se bavim. Zbog toga Vam želim skrenuti pažnju na sljedeće činjenice. Zovem se Nenad Roso. Rođen sam 13.06.1953. godine u Osijeku. Cijeli svoj život,od rane mladosti posvetio sam profesionalnom sportu, točnije bodybuildingu, i naturopatiji.

Naturopatija je u svijetu priznata zdravstvena disciplina koja se bazira na tretiranju uzroka bolesti prirodnim metodama. Prvi studij (prva diploma) naturopatije upisujem 1978. godine. u Seattlu, u SAD-u, a završavam ga 1982.godine i stječem diplomu "Doktora prirodne medicine". Svoju ljubav prema naturopatiji i školovanju nastavljam na institutu prirodnih znanosti "The institute for natural medicine" u Richmond Hill-u New Yourk-u i stječem diplomu "Master prirodne medicine". Nakon drugog stupnja naturopatije,završavam i treći, posljednji studij i stječem zvanje "Doktora naturopatije". U privitku se nalaze i preslike mojih diploma.

Čitav moj život sam posvetio učenju i izučavanju drugačijeg pristupa liječenju. 12.08.2009. godine sam uhićen bez dokaza, zbog i danas neutvrđenih razloga. Kompletan slučaj završava na sudu, a ja bivam prvostupnjskom odlukom oslobođen, 03.07.2015. Uz snažan medijski progon u medijima, moj je život pretvoren u pakao, a nikada nisam dobio ispriku od brojnih ljudi koji su me bezrazložno okrivili i vrijeđali. Prilikom gostovanja kod gospodina Petra Vlahova u programu Hrvatske televizije u emisiji „Hrvatska uživo“ 15.07.2016., naturopatski savjeti i stavove koje sam iznio, primarno na temu korištenja natrijevog ascorbata u prevenciji i liječenju bolesti, znanstveno su utemeljene u ortomolekularnoj medicini i teoriji Linusa Carla Paulinga, američkog kemičara, fizičara i dvostrukog nobelovca.

Pauling je inače „otac“ ortomolekularne medicine koja nas uči da pravovremenom intervencijom, uz pomoć hrane i dodataka prehrani, možemo prirodnim putem spriječiti nastajanja bolesti. S obzirom na činjenice koje sam ovdje iznio i na dokumente koje Vam prilažem, molim Vas da u Vašem mediju objavite ispravak netočnih navoda koji se tiču mene osobno, te mojeg rada, djelovanja i struke."

Pročitajte više