Nepozvani par upao na večeru u Bijeloj kući



AMERIČKA Tajna služba, savezna agencija zadužena za pružanje osiguranja vodećim ljudima američke vlade, blamirala se tijekom organiziranja svečane kad je dopustila nepoznatom paru da se ne samo pojavi, nego i fotografira s uzvanicima.

Na večeru koju je organizirao predsjednik Barack Obama nepozvan je upao bračni par Salahi, Michelle i Tareq, poznat američkoj javnosti kao kandidati reality showa "Stvarne kućanice iz Washingtona". Da stvar bude gora, Salahiji su fotografije s večere objavili i na Facebooku.

Na jednoj fotografiji njih su dvoje islikani s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom, a na ostalima sa šefom osoblja Bijele kuće Rahmom Emanuelom, te gradonačelnikom Washingtona Adrianom Fentyijem.

Velika blamaža

I dok se cijeli SAD pita kako je dvoje nepozvanih ljudi upalo na večeru, Tajna služba navodi da je par prošao cijelu sigurnosnu proceduru kao i svaki drugi gost koji dolazi u Bijelu kuću.

Obama ni u jednom trenutku nije bio u opasnosti, rekao je glasnogovornik Tajne službe Ed Donovan. Tajna služba je, inače, o cijelom slučaju saznala tek nakon što je bračni par Salahi objavio svoje fotografije na internetu.

Donovan nije htio reći koliko je bračni par bio u Bijeloj kući. Također nije htio davati nikakve druge detalje o slučaju. Salahijima prijeti prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, ukoliko im nije pomogao netko iz Bijele kuće.

Pročitajte više