Pankretić o sukobu na Vladi: Uzelac me grubo napao



"PA DOBRO, kojeg smo vraga čekali na ovaj Zakon dvije godine?", odbrusio je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac ministru Božidaru Pankretiću. Razlog burnog reagiranja Uzelca prema Pankretiću koji dolazi iz redova HSS-a je prijedlog ministra regionalnog razvitka o Izmjenama i dopunama Zakona o vodama koji je na snazi od 2010. godine, a kojima se omogućava eksploatacija šljunka i pijeska.  

Uzelac je tako naglasio kako je trebalo čak dvije godine da se izmjene donesu i to na pretposljednjoj sjednici Vlade, dodajući kako ne zna što će reći ljudima ako ga budu pitali zašto se toliko čekalo i zašto baš sada.

Pankretić: Pa morao se šljunak nakupiti

"Pa Zakon se nije moglo mijenjati prije jer šljunak i pijesak morao nakupiti", pokušao je biti logičan Pankretić što mu nikako nije pošlo za rukom u nervoznoj sjednici Vlade. No, premijerka Kosor pokušala je dva puta zaključiti raspravu prvo riječima da je dobro raspravljati, a za kraj je ostavila "poslasticu".


"Znači, ministre, do ovoga je morala proteći neka voda", rekla je Kosor na što je Pankretić potvrdno odgovorio ponovivši za premijerkom: Da, morala je poteći neka voda.  Inače uvod u ovakvu raspravu bio je napad Uzelca na Pankretića kao jednog najgoreg ministara u Vladi te je posebno naglasio kako mu nitko nije mogao objasniti zašto se nije pružila pomoć općinama koje nisu u stanju same živjeti a s druge se strana izdašno darovalo Crkvi. Uzelac kaže da je puno bolje surađivao s Petrom Čobankovićem kada je vodio to ministarstvo.

HSS je odmah nakon sukoba sazvao konferenciju za novinare na kojoj je Pankretić osudio, kako je rekao, grubi napad Slobodana Uzelca.

"Uzelac me grubo napao"

"Čin kolege koji me napao bez ikakvih argumenta smatram nekorektnim, jer mi u regionalnom razvoju maksimalno vodimo računa o svim općinama, a posebno općinama od posebne državne skrbi", kazao je Pankretić.

Dodao je i kako ga čudi "to što kolega iz SDSS-a nije raspravljao na sjednici zatvorenoj za javnost, već na otvorenoj sjednici". "Time traži 'pozornicu' i želi se prebacivati u neki drugi tabor, ali neka to ne radi preko mojih leđa i leđa HSS-a. Ako se njegovi zahtjevi temelje na nekom dogovoru Pupovca i Sanadera, ja to ne mogu i neću ispunjavati", ustvrdio je Pankretić.

Pročitajte više