Neslužbeno doznajemo: Šef Vinogradske podnosi ostavku zbog Zadravec i Beroša

Foto Index, screenshot: HRT

SASTANAK stručnog vijeća u Vinogradskoj bolnici je završen. V.d. ravnatelja Zoran Vatavuk rekao je da podnosi ostavku. Doznajemo da mu je stručno vijeće čestitalo na hrabrosti, a s obzirom na to da je, kako navode, on pokrenuo pozitivne procese za bolnicu, jednoglasno su odlučili dati mu podršku, no mole ga da ostane sve dok se ne izabere novi ravnatelj.

Stručno vijeće će, kako doznajemo, pisati Upravnom vijeću da Vatavuka ostavi na mjestu ravnatelja dok se ne izabere novi ravnatelj.

Na stručnom vijeću bolnice sastali su se svi predstojnici klinika i zavoda te šefovi stručnih službi.

Kako doznajemo, ostavci je prethodio niz događanja. Jedan od njih je davanje na važnosti Dijani Zadravec da tri sata govori na saborskom odboru za suzbijanje korupcije, kao i to što je Dijanu Zadravec ovog tjedna primio ministar zdravstva Vili Beroš.

Tim je potezima, kako doznajemo, na neki način ukazano nepovjerenje upravi i samom KBC-u Sestre milosrdnice.

Kako doznajemo od dobro upućenih izvora, Vatavuk se, smatraju, vjerojatno odlučio podnijeti ostavku jer je ministar Vili Beroš na taj način dao na važnosti kandidatkinji za ravnatelja.

U 14 sati konferencija za medije

Naime, Dijana Zadravec jedna je od ukupno troje prijavljenih na natječaju za ravnatelja bolnice koji je u tijeku, a kako doznajemo, sad je na Upravnom vijeću bolnice da prihvati ili ne prihvati ostavku Vatavuka.

Vatavuk je ovim potezom pokazao odlučnost, a iza sebe ima podršku zaposlenika Vinogradske bolnice.

Inače, Vatavuk u 14 sati održava konferenciju za medije u Vinogradskoj.

"V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, prof.dr.sc. Zoran Vatavuk saziva konferenciju za medije danas, 18. lipnja 2021. u 14 sati u dvorani Multimedijskog centra (ulaz u zgradu kod kolne porte, prvi kat) vezano za situaciju u bolnici koja se duže vrijeme prati. Molimo zainteresirane medije da nas podrže u nastojanju da pravilno informiramo javnost o situaciji u KBC Sestre milosrdnice kako bi naši pacijenti bili mirni i zadovoljni", stoji u pozivu na konferenciju za medije.

Vatavuk drugi v.d. ravnatelja koji je u mjesec dana dao ostavku na to mjesto

Podsjetimo, Vatavuk je 12. svibnja preuzeo dužnost v.d. ravnatelja, nakon što je dan prije ostavku na to mjesto podnio Mario Zovak.

Vatavuk je tada dao izjavu medijima.

"Vagat će se svaka moja riječ, budite tolerantni prema meni. Dajte mi time-out da malo posložim stvari. U ovom trenu nikome od mojih pacijenata sad nije ugodno, izrazili su mi sućut, strah ih je da neću napraviti svoj posao s njima. Radit ću ovaj svoj posao, molim da shvatite da pacijentima nije ugodno. Vinogradska je institucija od 175 godina, bilo je i burnijih vremena. Na nama je da stanje stabiliziramo, da nastavimo u miru raditi. Sa Zadravec sam u kolegijalnim odnosima, kao i sa svima. Nemam dugoročni plan što se tiče vođenja bolnice", rekao je Vatavuk.

Izjavu je dao i predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić.

"Cilj nam je da ne trpe pacijenti, dao sam jasan zadatak da pacijenti ne trpe, sklopljena je suradnja s drugim bolnicama da pacijenti ne trpe. Radiolozi su deficitarna struka. Ravnatelj će donijeti odluku o Zadravec. Tako svejedno hoće li to donijeti ravnatelj ili v.d. ravnatelja", rekao je Dulibić 12. svibnja.

Zadravec bila kod Beroša

Podsjetimo Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, već je četiri tjedna na bolovanju, točnije od 21. svibnja. U međuvremenu se prijavila na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice te je jedna od ukupno troje prijavljenih kandidata, kako doznajemo.

Natječaj je i dalje u tijeku, a Zadravec se prekjučer sastala s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

Beroš: Sastao sam se sa Zadravec na njen zahtjev

Pitali smo ministra Beroša prima li sve kandidate za ravnatelja Vinogradske dok je u tijeku natječaj za tu poziciju, s obzirom na to da je primio Dijanu Zadravec. Također smo ga pitali kako komentira da je Dijana Zadravec na bolovanju, dok istovremeno radiolozi u Vinogradskoj neumorno rade, a ona je za to vrijeme otišla k njemu u posjet i daje intervjue cijelo vrijeme.

Postavili smo mu i pitanje zašto je Dijanu Zadravec primio sad, a ne nakon završetka natječaja i odabira ravnatelja Vinogradske.

"Ministar zdravstva, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, primio je na sastanak prof. dr. sc. Dijanu Zadravec, bivšu predstojnicu Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, na njen zahtjev. Pitanja bolovanja nisu za ministra zdravstva, već je stvar procjene liječnika obiteljske medicine, poslodavca te eventualno HZZO-a", odgovor je koji nam je stigao na gore postavljena pitanja iz Ministarstva zdravstva.

Pročitajte više