Nestala Anne-Cecile ipak nije preminula nasilnom smrću?

Foto: Facebook

KAKO neslužbeno doznaje RTL televizija, čini se kako francuska studentica, Anne-Cecile Pinel, ipak nije preminula nasilnom smrću. Prema neslužbenim informacijama, djevojka je pala s dalekovoda.

Sumnja se kako se popela na dalekovod jer se izgubila te se tako pokušala orijentirati, a pretpostavlja se i da je pala nakon što ju je udarila struja jer je dalekovod pod naponom, javlja RTL.

Njezino tijelo pronađeno je u okolici Josipdola tri i pol godine nakon njezina nestanka.

Podsjetimo, u ljeto 2014. godine tada 23-godišnja Anne-Cecile Pinel nestala je tijekom festivala psihodelične glazbe Momento Demento kod Slunja. Slučaj je šokirao kako francusku tako i hrvatsku javnost. Ovog mjeseca su u mjestu Tržić Tounjski pronađene ljudske kosti, a DNK analizom utvrđeno je da kosti pripadaju Anne-Cecile.

Otišla je u šetnju, nitko je više nije vidio

Djevojka je nestala 21. srpnja 2014. godine na psihodeličnom festivalu Momento Demento pokraj Slunja, kada se rano ujutro udaljila iz kampa odlazeći u šetnju, nakon čega joj se gubi trag.

"Djelovala je malo čudno, ali i ostale dane znala je ići prošetati pa mi to nije bilo ništa neobično", ispričala je tada njezina prijateljica medijima. Posljednji je put viđena pokraj spomenika žrtvama II. svjetskog rata u Tržiću Tounjskom.

Nestanak Anne-Cecile izazvao je veliku pozornost francuskih medija. List Le Parisien tako je nakon nestanka izvijestio kako je moguće da se radi o otmici. Policijski izvor francuskim novinarima tada je kazao kako je moguće da je Anne-Cecile na festivalu upoznala osobu koja ju je otela ili joj drugačije naškodila.

Pokrenuta velika istraga

Tada je pokrenuta i velika potraga u kojoj su sudjelovali ronioci, policija, HGSS-ovci, lokalni lovci i drugi volonteri. Pretraženo je korito Mrežnice, kao i područje uz obalu rijeke i okolne šume. Pronađen je tek njezin kamper, koji Anne-Cecile ne zna voziti, nego su ga vozili prijatelji s kojima je došla u Hrvatsku. U kamperu su pronađene njezina torbica i bočica vode te mobitel i novčanik. Novčanik je bio prazan.

Istražitelji su od prijatelja doznali da je Anne-Cecile prije nestanka uzela psihodeličnu drogu LSD i otišla na plesni podij. Plesala je cijelu noć, a ujutro je prijateljici rekla da ide u šetnju, nakon čega više nije viđena.

Pročitajte više