"Nestala" djevojka se javila roditeljima

TINA BOŽIN, koja je zajedno s Mariom Peragom nesatala prošle subote, javila se svojim roditeljima i kazala ima kako je na povratku u Split, doznaje Index.

"Nestala djevojka danas se javila roditeljima te ima kazala kako se iz Slovenije vraćaju za Zagreb, od kuda će nastaviti za Split." - izjavila je za Index.hr glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Iz policije javljaju kako je djevojka kazala da su imali tehničkih problema s automobilom.

Podsjetimo, Mario Peraga iz Kaštel Lukšića s djevojkom Tinom Božin iz Splita 5. siječnja uputio se "Fiatom puntom", u vlasništvu svoje majke, na skijaški kup Snježna kraljica na Sljemenu, a istoga su dana i stigli u Zagreb. Idućega dana ujutro odjavljuju se iz hotela nakon čega je Peraga svojoj i obitelji djevojke Tine javio da kreću za Split.

Tinin otac u subotu, 7. siječnja, stupa u kontakt s Peraginim ocem, a navečer oko 22 sata policiji prijavljuju njihov nestanak. Policija je u nedjelju i službeno započela potragu za nestalima te je dobila informacije kako je moguće da je nestali par viđen u Sloveniji.

U međuvremenu je otkriveno da je protiv Perage podnesena kaznena prijava zbog otuđenja dvaju automobila rent-a-car agencije.

Ti su automobili, "BMW" i "ford focus", pronađeni prije dva dana kod Imotskoga. Utvrđeno je da su ih dvojica muškaraca, 27-godišnjak iz BiH i 37-godišnjak, kupili od treće osobe, odnosno jednog 26-godišnjaka za kojim se traga.

Pronalaskom tih automobila razotkriven je i lanac švercanja ukradenih automobila, jer je utvrđeno da su privedeni i još jedna osoba od istoga mladića kupili još nekoliko vozila koje je policija oduzela, a jedan je automobil pronađen i u Zagrebu. Njihova se vrijednost procjenjuje na oko 950 tisuća kuna.

O umiješanosti Marija Perage u šverc automobila policija još ne može govoriti, jer istraga o tom slučaju traje.

Njihov povratak u Split trebao bi razriješiti sve nejasnoće oko njihova "nestanka", no Marija očekuje i ispitivanje u policiji o okolnostima otuđenja dvaju vozila rent-a-cara.

Index.hr / Hina

Pročitajte više