Nestao istarski aktivist Aleksej Orel. Traže ga policija i stotine sugrađana

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

CIJELU noć stotine Puležana pretraživale su grad i njegovu okolicu jer su članovi obitelji Alekseja Orela, najpoznatijeg pulskog aktivista, jučer popodne obznanili da je Orel nestao. Pulska policija potvrdila nam je da su se i oni uključili u potragu nakon što su dobili dojavu o Orelovom nestanku sinoć u 20 sati. Službeni nestanak još uvijek nisu prijavili zato što još nisu prošla 24 sata od Orelovog nestanka. 

Zadnji put je viđen jučer oko 17 sati na pulskom Korzu gdje je bio na kavi. Nakon toga se uputio u nepoznatom smjeru, a mobitel mu je i isključen. U trenutku nestanka nosio je crnu kratku majicu, crne kratke hlače i crne tenisice.

Nestala osoba by Index.hr on Scribd

Obitelj se boji najgoreg

Orel nikada nije krio da je imao problema s depresijom, a kako doznajemo od članova bliskih Orelovoj obitelji, njegovi najbliži boje se najgoreg mogućeg scenarija. Velik broj Puležana, prema njihovim tvrdnjama, cijelu noć provelo je u potrazi za Orelom, a pretraživani su centar grada te njegova uža i šira okolica, uključujući i Soline, područje Pješčane uvale i oko Vinkurana te dio Medulina. 

Ovo je njegova posljednja objava na Facebooku s kraja lipnja, od kada je i smanjio aktivnost na društvenim mrežama. 

Dio Orelovih bliskih prijatelja pretražio je i dio Muzila te brodogradilišta Uljanik, a njegova partnerica Afrodita Bulajić moli za bilo kakvu pomoć ili dojavu u slučaju da ga netko vidi. Neslužbeno doznajemo da se u potragu uključio i Pulaparking koji pretražuje kamere. 

Pokrenuo Inicijativu za Lungomare

Orel je dugogodišnji aktivist i poznat član pulske društvene zajednice, a u javnosti se najviše istaknuo prošle godine, kada je oformio Inicijativu za Lungomare koja je za cilj imala pokrenuti referendum i spriječiti izgradnju Hotela Valkane na najočuvanijoj pulskoj šetnici uz more. 

Referendum je održan i to je od osamostaljenja Hrvatske bio drugi takav referendum (uz onaj u Dubrovniku), no dovoljan broj glasova Puležana Inicijativa nije uspjela skupiti. Nakon toga uslijedile su tužbe Hotela Valkane prema dijelu članova Inicijative, uključujući i Orela, no on i njegovi kolege iz Inicijative nisu prestali s aktivističkim radom do danas. 

Pročitajte više