Netflix želi zabraniti dijeljenje šifri, krenulo je testiranje

Ilustracija: Screenshot/Netflix

U TRAJNOM nastojanju da poveća broj pretplatnika, Netflix testira stroži pristup korisnicima koji dijele lozinke bilo kome izvan istog kućanstva. Velik je broj korisnika prijavio da ih je Netflix u zadnje vrijeme tražio da e-mailom ili SMS-om potvrde da su vlasnici računa.

Glasnogovornik Netflixa prošli je tjedan potvrdio da je u tijeku strože ispitivanje korisničkih računa.

"Ako ne živite s vlasnikom ovog računa, morat ćete imati vlastiti račun da biste nastavili s gledanjem", piše u Netflixovu upozorenju koje se pojavljuje pojedinim korisnicima. Zatim im se nudi opcija da e-mailom ili porukom prime verifikacijski kod kojim će dokazati da su stvarni vlasnici.

Javna tajna je da ljudi dijele troškove pretplate

Netflix često isprobava razne mogućnosti i sadržaje, ali ne primjenjuje sve. Premda omogućuje stvaranje više profila na jednom računu, njih smiju koristiti samo članovi istog kućanstva. No javna je tajna da brojni korisnici nastoje podijeliti troškove pretplate među više kućanstava.

Netflix, kojem je u pandemiji porastao broj pretplatnika, već je ranije najavljivao da će prema tome biti stroži. 

Trenutačno u svijetu ima preko 200 milijuna pretplatnika, od čega je gotovo 37 milijuna dobio prošle godine. Nije poznato koliki udio korisnika dijeli svoje pristupne podatke s prijateljima, što je zasad još uvijek dozvoljeno.

Pročitajte više