Netko je na Novom Zelandu ubio 6 beba tuljana i odrezao im glave

Foto: 123rf

NA popularnoj plaži na Južnom otoku Novog Zelanda pronađena su tijela šest beba tuljana kojima je netko odrezao glave, javlja BBC.

Tuljani su bili stari samo 11 mjeseci, a u ponedjeljak ih je, na plaži grada Christchurch, pronašao turistički voditelj.  

Konzervatorski odjel Novog Zelanda (Department of Conservation, DOC), čija je funkcija očuvanje povijesne i prirodne baštine Novog Zelanda, smatra da je male tuljane netko ubio pa s broda bacio u more jer zaposlenici DOC-a nisu nigdje na obali mogli pronaći glave tih životinja. Ovakvo ponašanje opisali su "okrutnim i bezosjećajnim".

Prijavili zločin policiji

"Ovakvo okrutno, nasilno i uznemirujuće tretiranje bespomoćnih beba tuljana prijavili smo policiji", rekao je Andy Thompson iz DOC-a.

Stručnjaci iz konzervatorskog odjela isključili su mogućnost da se radi o napadu morskog psa jer je "malo vjerojatno da bi im on odgrizao glave, a tijela ostavio nedodirnuta".

Tuku ih iz frustracije

Pokopali su tijela triju beba tuljana, a druga tri će odnijeti na ispitivanje na Sveučilište Massey University. 

S obzirom na to da je ovakav napad protuzakonit jer je na Novom Zelandu zabranjeno uznemiravati ili povrijediti tuljane, DOC moli građane da se jave ako imaju bilo kakve informacije o počinitelju zločina.

Andy Thompson je napomenuo kako se i u prošlosti znalo dogoditi da ribari nezadovoljni ulovom iz frustracije ubiju ili pretuku tuljane.

Pročitajte više