Neuspio pokušaj bijega s 2. kata policijske zgrade

DRŽAVLJANIN Srbije i Crne Gore Z.I. (34) iz Kraljeva zadobio je teške ozljede pri pokušaju bijega skokom kroz prozor s drugog kata zgrade županjske policijske postaje u koju je u ranim jutarnjim satima s još dvojicom punoljetnih državljana Srbije i Crne Gore priveden na obavijesni razgovor.

Trojicu državljana Srbije i Crne Gore policija je u ranim jutarnjim satima primijetila na parkiralištu motela Rastovica uz autocestu Bregana-Lipovac. Kako su im se učinili sumnjivi zbog čestih pljački parkiranih teretnih vozila zabilježenih na svim ugibalištima i odmorištima na tom području, policija ih je privela na obavijesni razgovor u policijsku postaju.

Prema izvješću PU vukovarsko-srijemske, Z.I. je za vrijeme razgovora iskoristio nepažnju policijskog službenika te kroz prozor na drugom katu pokušao pobjeći, a u padu je zadobio teške ozljede. Prevezen je u Opću bolnicu Vinkovci na Odjel traumatologije gdje mu je utvrđen teški prijelom lijeve natkoljenice kao i abdomenalno krvarenje.

"Važno je istaknuti da ozlijeđeni u vrijeme kada je pokušao pobjeći nije bio uhićen nego je bio samo priveden na obavijesni razgovor, kao i ostala dvojica. Zbog čak osam pljački kamiona u protekla dva mjeseca na parkiralištima od Lipovca do Babine Grede pojačano smo osiguravali sva odmorišta na tom dijelu autoceste", rekao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić.

Dodao je da su sva trojica sumnjivaca sada uhićena, ali da zbog interesa kriminalističke obrade ne može potvrditi, niti opovrgnuti da su upravo oni počinili spomenute pljačke teretnih vozila.

Janić je još rekao da se cijeli slučaj ispituje, a nakon utvrđenih činjenica protiv odgovorne osobe bit će poduzete odgovarajuće stegovne mjere. "Iako osumnjičenik u vrijeme bijega nije bio uhićen pa tako nije imao niti lisice na rukama, do bijega nije smjelo doći jer pravila službe jasno nalažu postupke ophođenja u tim slučajevima", zaključio je Janić.

Pročitajte više