Neuspjeli atentati u Njemačkoj: Identificiran drugi osumnjičenik

DRUGI osumnjičenik za kojim se traga u okviru istrage o dvostrukom neuspjelom atentatu koncem srpnja u vlakovima u Njemačkoj, identificiran je, priopćilo je u utorak njemačko savezno državno tužiteljstvo, potvrdivši djelomično napise u tisku.

Kako piše više glasila, muškarac je libanonski državljanin, kao i prvi osumnjičenik uhićen u subotu, i pobjegao je u inozemstvo.

"Identificirana je druga osoba", kazala je službena predstavnica tužiteljstva Frauke-Katrin Scheuten u izjavi za novinstvo.

"Prema sadašnjem stupnju istrage, drugi je osumnjičenik živio u stanu u Koelnu", na zapadu Njemačke, dodala je. Pretraga stana se nastavlja, rekla je.

U okviru istrage provedene su i druge pretrage na njemačkom teritoriju, kazala je, ne navodeći potankosti. Ministarstvo unutarnjih poslova savezne pokrajine Schleswig-Holstein (na sjeveru) priopćilo je da je policija u utorak intervenirala u četvrti prvog osumnjičenika koji je uhićen u subotu, Libanonca Jusefa Mohammeda E.H.

Kako piše tjednik Stern u svom internetskom izdanju, drugi osumnjičenik se zove Jihad Hamad.

Dvojica su videokamerom snimljena na željezničkoj stanici u Koelnu, s putnim torbama u kojima su bile bombe. Sumnjiči ih se da su 31. srpnja htjeli počiniti dva sinkronizirana atentata u područnim vlakovima, u kojima bi bio velik broj žrtava. Bombe koje su pronađene u Dortmundu i u Koblenzu nisu eksplodirale zbog "pogrješke u izradi" detonatora s kasnim paljenjem.

Pročitajte više