Nevrijeme tijekom vikenda u Hrvatskoj odnijelo dva života

USLIJED jakog nevremena koje je u petak i subotu pogodilo veći dio Hrvatske, osim materijalnom štetom je, nažalost, rezultiralo i jednom smrću.

U nevremenu je, naime, stradala 30-godišnja Gordana Jenkač iz Jelkovca pokraj Varaždina.

Kako stoji u priopćenju PU varaždinske, nesretna je žena poginula kada se uslijed jakog vjetra na nju srušila drvena nadstrešnica.

30-godišnjakinja, koja je iza sebe ostavila supruga i trogodišnje dijete, na mjestu je preminula.

Jako nevrijeme popraćeno tučom i jakim vjetrom u subotu je zahvatilo i Zagreb i Zagrebačku županiju, pri čemu su do sada prijavljena oštećenja 50 osobnih automobila većinom od tuče, a nešto manje zbog pada stabala na njih, objavila je zagrebačka policija.

Jako nevrijeme praćeno tučom sinoć je zahvatilo i Osijek. Prema izvješću policije, oštećeno je sedam osobnih i jedan teretni automobil te dvije obiteljske kuće. Jak vjetar je iščupao četiri stabla i lomio grane drveća, koje su padale na gradske prometnice, a materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Drugi smtrni slučaj dogodio se u Osijeku. Kako je izvjestila PU osječko-baranjska, 70-godišnji Martin Trajber iz Osijeka pronađen je jučer poslijepodne mrtav u neposrednoj blizini Bajera.

Nesretni je muškarac stradao nakon što je udar groma zapalio strnište tridesetak metara udaljeno od Bajera. Vatra mu je zahvatila gornji dio tijela, pri čemu su ga vatrogasci uspijeli izvući iz vatre, no bilo je prekasno.

B.S.

Pročitajte više