New York Times poziva na Palagružu

OVOG ljeta definitivno vodeći trend u svjetskom turizmu su ljetovanja na usamljenim i malim otocima. Nakon što je nekoliko Britanskih medija pisalo o ljepotama otoka u Hrvatskoj, te ih uvrstilo ih u top 10 svjetskih destinacija, čini se da su ovog ljeta naši otoci prepoznati i u SAD-u. Hvalospjeve o Hrvatskoj, te posebice o Jadranskom moru i otocima, ispisao je tako ugledni New York Times, pozivajući svoje sunarodnjake u Hrvatsku.

Naime, jedan dio nedjeljnog izdanja NYT-a posvećen je  odmoru na svjetionicima Palagruže, Sušca i Lastova. Posebno je naglašena Palagruža, a poduljoj reportaži opisuju se ljepote tog udaljenog otoka, te što se sve može od smještaja očekivati unutar svjetionika.

"Riječ je o najvećem svjetioniku na Jadranu, koji je pušten u rad 25. rujna 1875. godine, a originalne leće izrađene su u Parizu dvije godine ranije, još su danas u upotrebi", navodi novinar u reportaži s Palagruže. U tekstu su također navedeni i svjetionici za Sušcu i na Lastovu, kao idealne destinacije za ovogodišnji odmor.

I.Ć.
Foto: HR Foto
 

Pročitajte više