"Je li sada Čobanković malouman?": Seljaci najavili nove prosvjede za 1. listopada!

NEZAVISNI hrvatski seljaci iz Osijeka su poručili ministru Petru Čobankoviću da više ne trebaju ministra i ministarstvo koje se ne brine o seljacima.

Također su pozvali sve seljačke udruge na masovni prosvjed 1. listopada ako se do tada ne isplate potpore od 450 milijuna kuna za prošlogodišnju jesensku sjetvu.

Ministra su podsjetili da još uvijek nije zaživio Zakon o skladišnici, iako im je, kako kažu, obećao da hoće.

Mato Mlinarić iz Nezavisnih hrvatskih seljaka kazao je kako su seljaci zgroženi što "Ministarstvo poljoprivrede nije na pravovremeni i dobar način odradilo priču pa skladišnicom, već ih je opet ostavio na milost i nemilost tržištu i prekupcima".

"Prije dva mjeseca nam je ministar poručio i pitao nas jesmo li maloumni kada se ne znamo sami organizirati. Ovaj put, kad smo se sami organizirali i dogovorili sredstva od HBOR-a, Čobankovićevo ministarstvo nije bilo u stanju odraditi niti najobičniju administraciju ni štampanje skladišnica. Pa se ja pitam je li možda Čobanković malouman?", kazao je u oštroj izjavi Mlinarić.

Nezavisni hrvatski seljaci pozvali su udruge seljaka na zajednički prosvjed jer, kako su nam kazali, nezadovoljstvo je veliko, a ništa, dodaju, iz dogovora u Ferovcima nije ispoštovano. Ministarstvu su dali rok od mjesec i pol da se ne ispoštuje ono što je dogovoreno i potpisano te da se isplati dio poticaja za jesensku sjetvu do 1. listopada ove godine.

Pročitajte više