Kerum objašnjava vožnju bez kacige: Jeste li gluhi ili se samo pravite da ste gluhi? Pa policajac je bio na čelu kolone!

Foto: Ante Čizmić / Cropix

CIJELO jutro splitska policija smišljala je što će odgovoriti na Indexov upit oko blagonaklonog toleriranja vožnje na motociklu bez kacige gradonačelnika Željka Keruma.

Policija nije sigurna ima li uopće prekršaja?!

Ne znamo gdje je zapelo i u čemu je problem da se odgovori na tako banalno pitanje. Tako smo mislili, dok nismo vidjeli odgovor. A kad smo vidjeli, ostali smo bez riječi.

Nakon više od četiri sata mozganja vrli splitski policajci uspjeli su odgovoriti tek da utvrđuju činjenice i okolnosti zbog eventualnog prekršaja sudionika moto karavane koju su, inače, upravo predvodili policijski službenici, što je lijepo vidljivo i na priloženoj fotografiji!

Najbolje je što u ovim trenucima i dalje ne znaju je li prekršaj počinjen ili ne?! Kerum bez kacige, moguće vozi i po zakonu, dakle?! Sjajno.

Na otvaranju Zapadne obale bio i šef prometne

Blamaža je tim veća jer je jučer na otvaranju među svečanim uzvanicima bio i šef prometne policije Jozo Šitum, a inače su cijelo vrijeme Obalom paradirala službena policijska vozila. Začudo, nitko nije našao ništa sporno u Kerumovoj vožnji motocikla bez kacige. Kako se na fotografiji lijepo vidi, kolonu je predvodio policajac na motociklu. A iza njega, Kerum, a i ostali bez kacige...

Splitska policija pod ravnanjem novog načelnika Zorana Petričevića pojačala je svoju prisutnost na ulicama. Zaskaču i pješake, a često se u nebranom grožđu nađu vozači koji su minimalno prekoračili brzinu.

Što je drugima zabranjeno, Kerumu je, međutim, dozvoljeno. I parkiranje na Rivi, i vožnja bez kacige. Zbog čega?

Supruga šefa policije zaposlena u gradskom Prometu

Kako smo pisali, supruga šefa splitske policije Zorana Petričevića nedavno je zaposlena u gradskoj tvrtki Promet. Petričević tvrdi da nema veze sa zapošljavanjem supruge, ali je činjenica da Kerum stalno parkira na Rivi, a sada vidimo i da vozi motocikl bez kacige pod policijskom pratnjom!

Još nije utvrđeno kome je točno zaribao mozak oko Indexovog upita te tko snosi zaslugu za ovako inspirativan odgovor.

Neizostavno se postavlja još jedno pitanje. Ako je splitska policija kapitulirala pred ovakvim "kolosalnim" problemom kao što je Kerumova vožnja bez kacige, što porezni obveznici koji financiraju ovakav MUP i ovakvu policiju, mogu očekivati od takve policije?! 

Kerum: Jeste li gluhi ili se samo pravite da ste gluhi?

"Ja vam lijepo govorim da sam pitao ljude koji su bili u koloni može li se ići bez kacige ili ne i oni su rekli da može jer imamo pratnju policije. To je tema. Ja ne znam jeste li vi gluhi ili se samo pravite gluhi, pa policajac je bio prvi u koloni, na čelu kolone. Ja ne znam što drugo reći, policajac je bio ispred mene", kazao je Kerum u telefonskom razgovoru za RTL Televiziju.

Pročitajte više