Nije beg cicija: Vlasnik lanca Tommy platio milijun i pol kuna štete u državnom proračunu

TOMISLAV MAMIĆ, vlasnik lanca Tommy i suvlasnik NTL-a, kojem sude za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i utaju poreza tešku 1,5 milijuna kuna, podmirio je štetu u državnom proračunu. Mamić je platio premda je na početku suđenja kazao da se ne osjeća krivim. Vrlo je izvjesno da bi nakon uplate moglo doći do nagodbe i uvjetne kazne.

Mamića terete da je kućni inventar, poput lustera i Hi-Fi opreme, otpisao kao poslovni trošak, čime je nastala šteta u državnom proračunu. U istrazi se Mamić branio da je u pitanju različito tumačenje pojedinih knjižnih dokumenata i dokumentacije. Nije bilo namjere da se proračun ošteti, eventualno su se potkrale administrativne greške koje su naknadno otklonjene, ustvrdio je.

Jahte ih uvalile u probleme

Osim Mamića, na udaru Porezne uprave i Državnog odvjetništva, našli su se i ostali suvlasnici NTL lanca. Svi zbog jahti!

Tako se postupak poveo protiv supruge Joze Milavića, vlasnika lanca Studenac zbog 10 i pol metarskog Seawaya i štete od 300-ak tisuća, ali i predsjednice splitskog Gradskog vijeća i predsjednice Uprave Kerum Nevenke Bečić zbog 33-metarske jahte Maiora. Kerumovu sestru osumnjičili su za štetu od 2,9 milijuna kuna.

U Poreznoj upravi su smatrali da je jahta vrijedna 10 milijuna eura, kao plovilo kupljeno na tvrtku - trebala više zaraditi od prijavljenog. Bečić je u nekoliko navrata oštro opovrgnula inkriminacije. Tvrdi da je sve bilo uredno i po zakonu. 

Kad ima 20 milijuna eura za Keruma, naći će se i "sitniš" za državu

Premda nikome u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže, Mamić je pokazao da i dalje vrlo visoko kotira. Lani je za 20 milijuna eura kupio Kerumov lanac maloprodaje južno od Neretve. Ovih milijun i pol prema tome djeluje kao teški sitniš...

Pročitajte više