FOTO Cammeo u Splitu izgubio registraciju, ali ne zbog inspekcije

Foto: Čitatelj Indexa

INDEX je večeras dobio fotografiju Dacie Logan sa oznakama Cammea bez registracije. Vozilo je bilo zaustavljeno u Ulici Domovinskog rata. Pomislili smo odmah još jedna Dacia isključena iz prometa, no Petar Dragić, voditelj projekta Cammeo partner, kaže da se ne radi o novom udaru inspektora cestovnog prometa, već maloj nezgodi koja je brzo riješena.

"Vozilu je otpala registracijska pločica. Događa se kod novih automobila. Vozač je napravio još jednu turu po ruti po kojoj se kretao te je uspio naći pločicu tako da se sve riješilo na najbolji mogući način. Stvarno ne bi smo voljeli izgubiti još jedno vozilo", kazao nam je Dragić.

I od ponedjeljka najpovoljniji

Oduševljen je početkom rada u Splitu, sinoć je, kaže, bio veliki promet, ljudi su odlično prihvatili Cammeo, a i taksisti su im svojom blokadom prvi dan zapravo napravili veliku reklamu. Dragić kaže da će od Ministarstva prometa inzistirati na mišljenju o legalnosti njihovog posla na području Splita.

Inspekcija je dva dana zaredom kontrolirala Cammeo, utvrdili su brojne nepravilnosti, no Dragić kaže da se one odnose na taksi, a Cammeo u Splitu nije taksi, već najam vozila s vozačem. Od ponedjeljka kreću s naplatom, a Dragić kaže da će biti najpovoljniji, u početku sa četiri kune start i četiri kune po kilometru, a onda i sa punom cijenom od pet kuna start i pet kuna po kilometru.

 

Pročitajte više