Osumnjičeni za nestanak Madeleine McCann: Imam alibi, proveo sam noć sa ženom

MUŠKARAC osumnjičen za otmicu Madeleine McCann tvrdi da je za vrijeme otmice malene Madeleine bio kilometrima daleko od mjesta zločina i da je tada u svom kamperu imao spolni odnos s mladom ženom, koja će potvrditi njegov alibi.

Christian Brueckner (44) je rekao da je sljedećeg dana odvezao navedenu ženu do zračne luke u Faru u Portugalu i da ih je tada zaustavila i fotografirala policija. Njemicu je zaustavilo osiguranje jer je kod sebe imala suzavac. Zbog tog se događaja kasnije pojavila i na sudu.

Prvo se nije mogao sjetiti punog imena žene s kojom je proveo noć

Brueckner navodi kako bi portugalska policija trebala imati zapisnik o tom događaju, putem kojeg će se moći utvrditi njegov alibi, odnosno da je za vrijeme otmice bio s mladom Njemicom koja je bila na odmoru s roditeljima.

Njemačka policija je navodno pronašla fotografiju te žene kako leži u njegovom kamperu tijekom istrage o silovanju za koje Brueckner sada služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj, piše Sky News.

Kada je prvi put spomenuto alibi, Brueckner se nije mogao sjetiti punog imena žene, ali ju je vjerojatno kasnije uspio identificirati. Ako se alibi potvrdi, to će kontrirati podacima koje ima policija, a koji pokazuju da je njegov mobitel bio u blizini stana iz kojeg je 3. svibnja 2007. oteta Madeleine.

Prema navodima policije, osumnjičeni je primio poziv kada je bio u blizini mjesta otmice, a koji je trajao od 19:32 do 20:02. Madeleineini roditelji su rekli da je djevojčica oteta između 21 i 22 sata. Brueckner pak inzistira da se do 22 sata vozio kilometrima duž obale istočno prema Faru.

U njegovoj kući pronađene tisuće slika i snimki zlostavljanja djece

44-godišnjaka su još 2020. godine njemački tužitelji imenovali osumnjičenikom za otmicu djevojčice. No nikakve optužnice od tada nisu podignute. Sad ga je portugalsko pravosuđe označilo kao glavnog osumnjičenika.

Njegovo ime se u javnosti pojavilo u lipnju 2020. godine. On je tada negirao ikakvu umiješanost u ovaj slučaj, ali su u njegovom domu pronađeni kupaći kostimi i slike djevojčica. Policija je u njegovoj kući, u kojoj je živio između 2013. i 2016., pronašla memorijske kartice s tisućama slika i snimki zlostavljanja djece.

Ljudi koji su ga poznavali otkrili su kako se navodno hvalio kako bi u svom vozilo mogao sakriti "drogu i djecu".

Podsjetimo, tada trogodišnja Madeleine McCann nestala je iz apartmana u odmaralištu Praia da Luz u Portugalu 3. svibnja 2007. godine. Istraga o njezinom nestanku jedna je od najopsežnijih i najskupljih u novijoj povijesti. Usprkos ogromnim sredstvima i velikom broju detektiva koji su godinama radili na slučaju djevojčica još nije pronađena niti je jasno što se točno tog dana dogodilo u odmaralištu.

Pročitajte više