Nijemac u Zatonu bludničio nad desetogodišnjom Romkinjom

POLICIJSKI službenici su u petak ujutro u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku priveli 43-godišnjeg Nijemca za kojeg se sumnja da je bludničio nad desetogodišnjom djevojčicom romskog podrijetla.

Kako doznajemo od PU dubrovačko-neretvanske, djelatnici restorana "Dva bora" u Zatonu su u četvrtak oko 21:30 policiji javili da se u restoranu nalazi njemački državljanin u društvu djevojčice romskog podrijetla, stare oko deset godina. Pri tome su istaknuli da se dotični Nijemac "čudno ponaša" prema djevojčici.

Policajci su odmah izašli na mjesto događaja, te utvrdili da se radi o 43-godišnjem Nijemcu G.J.P. te djevojčici, inače državljanki Srbije i Crne Gore, staroj deset godina. Oboje su dovedeni u prostorije PU dubrovačko-neretvanske, pri čemu je s djevojčicom u pristustvu djelatnice Centra za socijalnu skrb obavljen obavijesni razgovor, nakon čega je smještena u dom "Maslina" u Dubrovniku.

Nad njemačkim državljaninom provedena je krim. obrada i druge radnje, nakon čega je uhićen zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo bludne radnje, opisano u članku 193. st. 2. Kaznenog zakona.

Pročitajte više