Nijemac upao u policijsku stanicu i upucao policajca u glavu



BURNA noć u policijskom sjedištu u njemačkom gradu Passau: Jedan je muškarac oteo pištolj policajcu i upucao ga u glavu. Nakon toga je uzeo ozlijeđenog policajca kao taoca i zabarikadirao se u dvorištu.

Oko tri ujutro 27-godišnji Nijemac rođen u Kazahstanu sasvim je normalno ušao u policijsko sjedište, kao da hoće prijaviti nešto. Tada se posvađao sa 49-godišnjim policajcem. Dvojica muškaraca su se sukobili, a napadač je policajcu uspio oteti pištolj. Pucao je i pogodio policajca u glavu.

Ne zna se čak ni oko čega su se svađali

Nakon toga je policajca uzeo kao taoca i zabarikadirao se u dvorištu. Još je nekoliko puta pucao u zrak, sve dok nije ispraznio spremnik pištolja. Policajci su ga nakon toga uspjeli uhititi.

Ne zna se koji je bio motiv luđačkog čina. Policijski glasnogovornik rekao je kako se još uvijek ne zna ni oko čega su se policajac i napadač uopće posvađali. Napadač sa sobom nije imao nikakve dokumente, a tek pred jutro je počeo pričati. Policija još nije objavila detalje saslušanja.

Ranjeni policajac prevezen je u bolnicu, i kod njega je izazvana umjetna koma. Nije u životnoj opasnosti i vjerojatno bi u toku dana već mogao početi pričati o onome što se dogodilo.

Pročitajte više