Nikolić štrajkom glađu traži izbore u Srbiji: Ova vlast ne valja!

"ŠTRAJKAT ću glađu sve dok srpska vlast ne raspiše izvanredne izbore", izjavio je novinarima u Domu Narodne skupštine u Beogradu Tomislav Nikolić, predsjednik Srpske napredne stranke, donedavno član Šešeljevih radikala. Nikolić je jučer krenuo u štrajk glađu kojim traži raspisivanje izbora.

"Štrajk je zbog Srbije, cjelokupnih društvenih odnosa, arogancije i oholosti vlasti, zbog lošeg života u Srbiji i ne vidim da on može biti promijenjen. Zato ga ne treba svesti na tako banalno pitanje kao što je raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora", kaže Nikolić, prenosi B92.

"Nije stvar u tome hoće li izbori biti u prosincu ili u siječnju. Što se mene tiče, pobijedit ćemo i u lipnju iduće godine. Ali stvar je u tome da milijuni građana čekaju kada će Boris Tadić odlučiti da ova vlast ne valja. Za sve njih ta vlast ne valja, osim za Tadića i one koji u njegovom kabinetu preračunavaju koliko je bolji standard života nego prije 20 godina", kaže Nikolić koji ističe da je svjestan da ugrožava svoje zdravlje, ali zbog toga nema dilemu.

Pročitajte više