Ništa je ne može smesti: Rusak predložena za predsjednicu Odbora Nagrade Ivan Filipović

Foto: FAH

SABORSKI Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove predložio je u petak Hrvatskom saboru da nezavisnu zastupnicu Gordanu Rusak imenuje predsjednicom Odbora Nagrade Ivan Filipović.

Rusak, aktulna predsjednica saborskog Odbora za znanost i obrazovanje i protivnica ovakve kurikularne reforme kakvu je napravio tim Borisa Jokića, na tom će mjestu zamjeniti Valtera Boljunčića (IDS), predsjednika tog Odbora u prošlom saborskom sazivu.

Nagrada Ivan Filipović dodjeljuje se od 1964. godine, a njome hrvatsko školstvo i društvo odaju priznanje ljudima koji su stručnošću, zalaganjem i uzornim radom pridonijeli unapređivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskoga poziva. Svake godine mogu se dodijeliti dvije nagrade za životno djelo i do 15 godišnjih nagrada.

Zbog pogodovanja kćeri izbačena iz Hrvatskog biološkog društva, u Saboru tražila džeparac za sebe i posao za prijateljicu

Podsjetimo, Index je jučer objavio da je Rusak zbog pogodovanja kćeri da osvoji dva prva mjesta na državnim natjecanjima iz biologije koja omogućuju upis u srednju školu i fakultet, izbačena iz Hrvatskog biološkog društva.

Rusak je za Index komentirala da nije imala utjecaja na uspjehe svoje kćeri, iako je bila u povjerenstvu Državnog natjecanja iz biologije, a neko vrijeme i predsjednica tog povjerenstva, a u znanstvenom se radu bavila temom čajeva kojima se u svoja dva nagrađena rada kasnije bavila i njena kći.

Osim zbog navodnog pogodovanja kćeri, Rusak je došla na naslovnice medija i zbog političke trgovine. Prije nekoliko mjeseci, tražila je naime, od Hrvatske stranke umirovljenika 10 tisuća kuna mjesečno za sebe, dodatno na svoju plaću saborske zastupnice, i 10 tisuća kuna mjesečne plaće za svoju asistenticu i prijateljicu Sanelu Dropulić, o čemu je Index pisao prije četiri mjeseca.

 

Pročitajte više