Nizozemski borbeni zrakoplovi prizemljili avion koji je iz Amsterdama poletio prema Indiji

AVIONI F-16, nizozemskog ratnog zrakoplovstva presreli su i vratili na aerodrom Schiphol putnički zrakoplov kompanije Northwest Airlines koji je tek desetak minuta prije uzletio iz amsterdamske zračne luke za Bombaj, javlja nizozemska televizija NOS.

Zrakoplov je spušten nakon što je posada primjetila kako se nekoliko putnika čudno ponaša. Nizozemsko Ministarstvo obrane je objavilo kako je sam pilot zatražio pratnju borbenih aviona, nakon što je primjetio da se događa nešto neobično.

Avion je prevozio 149 putnika, a vratio se nakon što je prešao njemačku granicu. Zrakoplov tipa DC 10 ima kapacitet 273 putnika.

Policija je nakon prislinog slijetanja zadržala nekoliko putnika na ispitivanju, rekla je glasnogovornica zračne luke Mirjam Snoerwang.

"Nekoliko osumnjičenih, ne znam koliko, je izvedeno iz aviona i odvedeno na ispitivanje." - izjavila je glasnogovornica, iako nije mogla reći za što su osumnjičeni, premda se naravno, špekulira da je riječ o terorizmu.

Glasnogovornik policije Rick Hirs je kasnije objavio kako nakon slijetanja ipak nitko nije uhićen.

Northweat Airlines je tek objavio da je let za Bombaj "otkazan" zbog "sigurnosnih razloga".

Na nizozemskom aerodromu Schipol nisu podizane mjere sigurnosti na nacionalnu razinu, jer su vlasti procijenile kako za to nema potrebe.

Pročitajte više