Nizozemski YouTuber i prijatelj upali u Area 51, tajno američko postrojenje

Screenshot: Daily Hot News

DVOJICA Nizozemaca upali su u vojnu bazu SAD-a u Nevadi, poznatu po teorijama urote, te su izjavili kako su samo željeli vidjeti to mjesto prije nego što su trebali napustiti SAD. No uhvaćeni su te su završili u zatvoru, javlja CNN.

20-godišnji Ties Granzier i njegov prijatelj 21-godišnji Govert Charles Wilhelmus Jacob Sweep uhićeni su unutar zabranjenog područja države Nevade.

Vojna baza poznata po teorijama urote oko izvanzemaljaca

Mjesto na kojem su uhićeni nalazi se pored vojne baze Area 51, koje je već desetljećima predmet teorija urote o tome kako vlada SAD-a tamo drži dokaze o postojanju izvanzemaljaca. Dvojica mladića izjavili su kako su samo željeli otići na to mjesto.

Kada su uhićeni 10. rujna, rekli su policiji kako znaju engleski te da su vidjeli natpis "Zabranjen prolaz", no ipak su odlučili ući jer su željeli vidjeti mjesto. 

Granzier je rekao policiji kako je YouTuber i kod njega je pronađena kamera, telefon, laptop i dron.

Obojica su priznali krivnju za prolaz na nedozvoljeno područje i ilegalno parkiranje.

Provest će tri dana u zatvoru i platiti 2280 dolara kazne

Osuđeni su na godinu dana zatvora uvjetno te će provesti tri dana u zatvoru i platiti kaznu od 2280 dolara svaki.

"Važno nam je da ovi muškarci odsluže zatvorsku kaznu i plate. Uzimamo ozbiljno ovaj zločin. I ljudi moraju shvatiti da nećemo podnositi ovakve bedastoće", rekli su iz policije u Nevadi.

Granzier je izjavio kako on i njegov prijatelj "nisu namjeravali prouzročiti nikakve probleme" te da su "naučili iz svojih pogrešaka".

Pročitajte više