Njemačka policija u potrazi za teroristima

PRIPADNICI njemačke policije su diljem zemlje izvršili pretrese u stanovima i uredima osoba za koje se sumnja da su pripremale terorističke napade.

Prema navodima njemačkog državnog odvjetnika Kaya Nehma, akcija je usmjerena protiv tri pripadnika jedne islamističke organizacije te tri daljnje osobe koje se optužuje za suučesništvo u pripremi terorističkih napada.

Prema spoznajama istražnih organa osumnjičeni su osnovali terorističku grupu zasnovanu na temeljima ´agresivnog militantnog islamskog fundamentalizma´ s ciljem izvršavanja terorističkih napada na ciljeve u Njemačkoj.

Glavni osumnjičenik je u Njemačkoj navodno boravio sa zadatkom pronalaženja pogodnih ciljeva za terorističke napade. Nehm je priopćio da postoji tijesna veza između osumnjičenih i militantnih islamskih organizacija diljem Europe. Isto tako postoje kontakti sa militantnim grupacijama s Arapskog poluotoka.

U akciji u kojoj je pretreseno 11 stanova i ureda u središnjoj i južnoj Njemačkoj je sudjelovalo 160 pripadnika pogranične policije. Akcija je izvedena u tijesnoj suradnji s turskim i libanonskim istražnim organima u čijim zatvorima se nalaze dvojica od šestorice osumnjičenih.

Pročitajte više