Njemački diplomat uhićen u Brazilu zbog sumnje da je ubio muža

Screenshot: YouTube

BRAZILSKA policija uhitila je njemačkog diplomata zbog sumnje da je ubio svog supruga u njihovoj kući u prestižnoj četvrti Rio de Janeira. Sumnja se da je nakon ubojstva pokušao prikriti zločin, prenosi CBS news

Njemački konzul Uwe Herbert Hahn rekao je vlastima da se njegov suprug, belgijski državljanin Walter Henri Maximilien Biot, razbolio u petak navečer, srušio te udario glavom zbog toga umro, navela je policija.

Međutim, obdukcija i forenzička analiza stana para u četvrti Ipanema pokazala je da je Biot bio teško pretučen. Na tijelu su pronađene modrice nanesene gaženjem, kao i lezije.

Hahn neće imati diplomatski imunitet

Instagram račun policijske postaje objavio je slike nečega što izgleda poput krvavih mrlja na podu i namještaju u stanu para. Brazilski mediji izvještavaju da Hahn neće imati diplomatski imunitet s obzirom na prirodu zločina. Policija nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar.

U izvješćima lokalnih medija navodi se da je Hahn, koji je s Biotom bio u braku 20 godina, pokušao očistiti mjesto ubojstva prije dolaska policije. 

Njemačko veleposlanstvo nije odmah odgovorilo na zahtjev za informacijama. No, veleposlanstvo i konzulat u Rio de Janeiru kaže da su u kontaktu s brazilskim vlastima koje istražuju slučaj, rekao je izvor iz njemačkog saveznog ureda za vanjske poslove.

Pročitajte više