Njemački nadbiskup Robert Zollitsch osumnjičen za prikrivanje pedofilije

NJEMAČKI tužitelji objavili su danas da istražuju katoličkog nadbiskupa Roberta Zollitscha iz Freiburga zbog sumnji da je prikrivao i zataškavao slučajeve seksualnog zlostavljanja djece u svojoj dijecezi.

Kako prenosi britanski BBC, nadbiskup Zollitsch sumnjiči se da je, kao osoba odgovorna za brigu o svećeničkom osoblju u dijecezi u Freibergu, dopustio povratak i ponovno imenovanje svećenika koji je 1987. godine bio optužen za seksualno zlostavljanje djece.

Nadbiskupija je optužbe odbacila i optužila tužitelje i medije za senzacionalizam. Nadbiskupija tvrdi kako Zollitsch nije bio nadležan za ponovno imenovanje svećenika te da je odluku o tome donio svećenički red kojemu je optuženi pripadao. Također se tvrdi kako je tužitelj Wolfgang Maier optužio nadbiskupa Zollitscha samo na temelju izjave jedne žrtve, koja je tek trebala biti istražena.

Nadbiskup Zollitsch je poglavar Njemačke biskupske konferencije, a prije nekoliko se mjeseci javno ispričao svim žrtvama seksualnog zlostavljanja, rekavši kako Crkva nije učinila dovoljno kako bi im pomogla.

Pročitajte više