Njemački ubojica Tim Kretschmer si presudio 113. metkom

TE KOBNE srijede, u 13.09 sati, nakon što je ubio 15 ljudi, 17-godišnji Tim Kretschmer je ispalio 113. metak iz Berette koju je uzeo iz spavaće sobe svojih roditelja. Metak kojeg si je ispalio u glavu bio je koban i preminuo je na mjestu.

Kako prenosi Bild, Kretschmer nije prestajao pucati ni nakon što su ga policajci opkolili i nastrijelili ga u nogu, a u vatrenom okršaju su ozlijeđeni i 37-godišnji te 38-godišnji policajac. Pomahnitali 17-godišnjak je sa sobom imao oko 250 komada municije.

Podsjetimo, svoj krvavi pohod je Kretschmer započeo 11. ožujka oko 9.30 sati u srednjoj školi u Winnendenu. Ubojica je upao u školu i bez riječi je počeo pucati po hodnicima i učionicama, ne birajući žrtve. Većinu žrtava Kretschmer je ubio hicima u glavu. U jednu učionicu ubojica ulazio čak tri puta. Treći put kad je pogledao šokirane učenike, prozborio je: "Smirite se, još niste svi mrtvi?", a potom je ponovno hladnokrvno zapucao po njima.

Glasnogovornik lokalne policije Nikolaus Brenner je izvijestio kako je ubijeno devet učenika škole u dobi od 16 i 17 godina, troje profesora, medicinska sestra i dvoje ljudi u gradiću Wendlingenu. Jedan od ubijenih u Wendlingenu je i zaposlenik auto kuće, Hrvat Denis Puljić, inače nećak kardinala Vinka Puljića.

I.M.
Foto: Bild.de

Pročitajte više