Njemački veleposlanik posjetio razminirano područje

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke Juergen A. R. Staks sa suradnicima i voditelj programa njemačke humanitarne organizacije ASB Wolfgang Raschk posjetili su Krivaj Sunjski, gdje je danas završeno razminiranje više od 72 tisuće četvornih metara površine, priopćeno je iz Hrvatskog centra za razminiranje (HCR).

Na tom je području pronađeno više od 210 različitih mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Izaslanstvo SR Njemačke i ASB-a dočekali su načelnik općine Sunja Josip Kozarić, direktor tvrtke DOK-ING Slavko Majetić i zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić. Gostima je prikazan rad strojeva za razminiranje, metodologija rada i minsko-eksplozivna sredstva.

Veleposlanik Staks upoznat je s problemima mina u Hrvatskoj, potrebnim financijskim sredstvima te gospodarskim stanjem na području Sunje.

Staks je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i obećao nastavak pomoći, rekavši da će se osobno zauzeti da njemačka vlada osigura potrebna financijska sredstva, stoji u priopćenju.

Od 1998. Njemačka je izravno i u potpori Paktu stabilnosti te kroz organizaciju ASB Hrvatskoj donirala više od 4,12 milijuna eura za razminiranje, ističu u HCR-u.

(Hina) xam yln

Pročitajte više