Njemica mislila da je ostala bez apartmana u Cesarici, došlo do greške u sustavu

Ilustracija: Grgo Jelavić/PIXSELL

SLUŽBENICI Policijske postaje Karlobag zaprimili su prijavu 47-godišnje njemačke državljanke da je prevarena pri rezervaciji apartmana za ljetovanje. Ona je u svibnju na jednoj internetskoj stranici pronašla apartman u Cesarici te uplatila 1635 eura za rezervaciju smještaja.

Kada je u nedjelju, 23. srpnja došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije, shvatila je da je prevarena jer je netko lažno nudio mogućnost rezervacije apartmana u toj kući, a više joj se nitko nije javljao na telefonske brojeve koji su navedeni na predmetnoj internetskoj stranici. No žena je jučer došla u Policijsku postaju Karlobag te izjavila da je došlo do pogreške u sustavu oko rezervacije i da je sve riješila s predstavnicima internetske stranice na kojoj je rezervirala smještaj.

Upozorenje policije: Budite oprezni s rezervacijama

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj i da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika.

Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ako su u mogućnosti, policija savjetuje građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

Pročitajte više