Njonjo o Bunjčevim prijetnjama smrću: "Ovo zaslužuje najteže sankcije"

Screenshot: HRT

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković reagirao je na ponašanje Branimira Bunjca iz Živog zida koji je prijetio smrću članovima saborske straže jer su mu pokušali uzeti mobitel.

"To prelazi sve dozvoljene granice, takvo što treba osuditi", rekao je Jandroković.

"Ne znam kako će ljudi iz straže reagirati, hoće li tražiti pravdu na sudu. Ovo zaslužuje svaku moguću osudu i najteže sankcije birača i javnosti", dodao je.

"Pojedini zastupnici namjerno traže incident da dođe do ove vrste fizičkog kontakta da mogu optužiti sabor i stražu da se ponašaju neprimjereno prema njima. Ovo je prijetnja smrću i to treba osuditi. Na snimci se vidi da je straža bila vrlo obzirna. Imam razumijevanja za te ljude, znam da im nije lako. Razumijem i predsjedavajućeg koji nema kuda ako želi održati red i nastavak sjednice, nikako nemam razumijevanje za ponašanje zastupnika", rekao je Jandroković za N1.

Pernar izbačen iz sabora

Pernar je kasno sinoć, oko 1 sat ujutro, izbačen iz sabora nakon što je govorio o Ivi Sanaderu i HDZ-u.

Potpredsjednik sabora Milijan Brkić izrekao je opomenu i zabranu govora do kraja rasprave i Branimiru Bunjcu (Živi zid) koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika jer je, kako je kazao, "kukavički poslao stražu da izbaci Pernara". "Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami", rekao mu je, očito ciljajući na Brkićevu kupovinu motora. Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio "Kome ću govoriti, svetom Petru, je li, pametnjakoviću?" pa zaradio opomenu.

Bunjac izgubio živce

Straža je u nastavku sjednice krenula iznositi Pernara izvan sabornice, a Bunjac je izgubio živce.

"Dosta toga, sram vas bilo - nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!" vikao je Bunjac, prenosi HRT.

Pogledajte video: Bunjac prijetio stražaru u saboru

VIDEO Na rubu fizičkog sukoba: Pernara izbacili iz sabornice

Pročitajte više