Njonjo prijeti sankcijama zbog Ramljakove afere u Agrokoru, tko će odletjeti?

Foto: Index/Pixsell/Zarko Basic/Patrik Macek

GORDAN Jandroković Njono, predsjednik sabora i neslužbeni Plenkovićev trbuhozborac, opet prijeti sankcijama zbog Ramljakove afere sa savjetnicima Agrokora.

>> IMAMO DOKUMENT KOJI TEŠKO TERETI RAMLJAKA Istovremeno je radio i za Agrokor i za bivšu firmu


Podsjetimo, Index je jučer objavio dokument koji teško tereti Antu Ramljaka, izvanrednog povjerenika za Agrokor, a koji dokazuje da je Ramljak punih 20 dana simultano radio za Agrokor i Texo Management, firmu koja zarađuje milijune na savjetovanju Agrokora.

Podsjetimo, iz krugova bliskih Plenkoviću već neko vrijeme u javnost se odašilju informacije da bi uskoro moglo doći do smjene izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i/ili potpredsjednice vlade Martine Dalić koja je najzaslužnija za dovođenje Ramljaka na čelo Agrokora, baš kao i za sporni Lex Agrokor kojim je država preuzela kontrolu nad najvećom privatnom kompanijom u Hrvatskoj.

"Pojedinci su mislili da ovdje mogu imati nešto za sebe"


Situaciju u Agrokoru sinoć je komentirao Gordan Jandroković Njonjo, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik sabora, kojeg se s razlogom smatra neslužbenim glasnogovornikom premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

"Ako je bilo nekakvih propusta, ako je netko činio što nije smio, morat će odgovarati. Ne možemo mi kao HDZ koji smo uložili veliki politički kapital kako bismo spasili Agrokor, da bismo spasili hrvatsko gospodarstvo, pretrpjeti političku štetu zato što su neki pojedinci mislili da ovdje mogu imati nešto za sebe", rekao je Jandroković i tako neizravno potvrdio da se spremaju sankcije za Dalićku i Ramljaka.

Pročitajte više