Njujorška policija u podu jaslica u kojima je umrla beba našla skrovište s drogom

Foto: NYPD

Njujorška policija (NYPD) je na podu privatnih jaslica u Bronxu, u kojima je prošloga tjedna umro jednogodišnjak zbog sumnje na predoziranje fentanilom, pronašla skrivena vrata i skrovište s drogom. 

Policajci su u srijedu prilikom pretrage pronašli između 8 i 10 kilograma droge. Nalazila se u podu sobe koja je bila namijenjena djeci za igranje. U skrovištu je nađen fentanil i drugi narkotici. "Pronađeno je više dokaza koji navode na zaključak da ovo nisu bile samo obične jaslice", rekao je jučer okružni tužitelj Bronxa, Darcel Clark. 

Jedno dijete umrlo, troje završilo u bolnici

Istražitelji vjeruju da su osumnjičenici sudjelovali u preprodaji droge i da im je zadatak bio miješati fentanil s drugim narkoticima ili kućanskim potrepštinama, poput dječjeg pudera, piše CNN.

Podsjetimo, prošloga tjedna je policija ispod prostirke u jaslicama u New Yorku, u kojima je jedno dijete umrlo, a troje je prevezeno u bolnicu, pronašla kilogram fentanila. Nicholas Dominici (1) bio je u jaslicama u Bronxu samo tjedan dana, a preminuo je prošli petak zbog sumnje da se predozirao drogom. 

Policija traga za suprugom vlasnice jaslica

Vlasnica jaslica Divino Nino u Bronxu Grei Mendez (36) i njezin stanar Carlisto Acevedo Brito (41) optuženi su za posjedovanje narkotika s namjerom distribucije koja je rezultirala smrću. Vlasti su osumnjičene zadržale bez mogućnosti jamčevine. Ako budu osuđeni, prijeti im i doživotni zatvor.   

Snimke nadzornih kamera i telefonski zapisi pokazuju da je Mendez nazvala svog supruga nakon što je vidjela da djeca nisu dobro, a tek nakon toga kontaktirala hitnu pomoć. Njezin suprug je došao u jaslice i iz dječje sobe iznio nekoliko punih vrećica za kupovinu, rekli su dužnosnici. Policija još uvijek traga za suprugom.   

Pročitajte više

 

Pročitajte više