NO "Jadrolinije" za odluku o gradnji dvaju trajekata

Nadzorni odbor "Jadrolinije" na današnjoj je sjednici u Zagrebu pod predsjedanjem državnog tajnika za more Branka Bačića podupro odluku o gradnji dvaju trajekata u hrvatskim brodogradilištima, čime bi se nastavila druga faza Programa obnove "Jadrolinijine" putničke flote. L

Namjera je izgraditi dva trajekta za 130 vozila i 1200 putnika tipa "Marjana", do sada najvećeg domaćeg trajekta ikada građena za "Jadroliniju", no i poboljšati njihovu brzinu i snagu u odnosu na taj trajekt, izvijestilo je Ministartsvo mora, turizma, prometa i razvitka.

To ministarstvo s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva priprema način financiranja gradnje dvaju trajekata, koji će dostaviti Vladi, a ona će izdati jamstva za njihovu gradnju.

Predsjednik Uprave "Jadrolinije" Slavko Lončar izvijestio je Nadzorni odbor o prosvjedima radnika po plovnim područjima organiziranima zbog konačnog prijedloga zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu koji je u postupku donošenja u Hrvatskom saboru. Rekao je da promet nije prekidan.

Branko Bačić izvijestio je Nadzorni odbor da će se ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sutra sastati s predstavnicima podružnice Sindikata pomoraca u "Jadroliniji", kako bi im objasnio prijeporna tumačenja konačnog prijedloga zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu.

Također Lončar je iznio podatke o prometu 2005. u kojoj je "Jadrolinija" prevezla 8,518.815 putnika i 2,211.873 vozila, što je povećanje putnika od 4,7, odnosno vozila od 2,7 posto, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp/hsup ydd

Pročitajte više