Nobilo: Prije ovog procesa Pripuz je bio ugledan. Onda je postao kontroverzan

Foto: Index

PETORICA bliskih suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nepravomoćno su osuđena u aferi Agram na kazne od sedam do 14 mjeseci zatvora, dok je prvooptuženi poduzetnik Petar Pripuz oslobođen svih optužbi.

"Premda je moj klijent Petar Pripuz, prvookrivljenik u ovom slučaju, oslobođen svih optužbi, niti on niti ja nismo zadovoljni. Smatramo da nije do ovog postupka ni trebalo doći", rekao je odvjetnik Anto Nobilo nakon presude.

"Sve što je rečeno danas na sudu mi smo tvrdili od prvog dana, uključujući i odgovor na optužnicu. Ovaj postupak je očito bio politički motiviran, bez iti jednog dokaza i potrošio je osam godina svih naših života. Nikakve potrebe za time nije bilo.

Mi nemamo mehanizme za sprečavanje, da ovakve optužnice ne dolaze na sud, jer se radi velika šteta klijentima. 

Petar Pripuz je do početka ovog procesa bio ugledan i jedan od najvećih gospodarstvenika u Zagrebu. Od početka ovog postupka on je kontroverzni poduzetnik. Ja sam se ubio ovih osam godina pišući izvještaje za banke i razne financijske institucije kojima je Petar Pripuz bio reputacijski rizik", rekao je Nobilo.

 

Pročitajte više