Nobilov "kadija" Andreis osim Adriala zastupao je i HEP!?

LEO ANDREIS nije radio samo na privatizaciji TLM-a, već je i dugogodišnji pravni savjetnik HEP-a! Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, koji je "skočio za vrat" Anti Nobilu čim su HDZ-ovci to zatražili, u najaktualniju je hrvatsku aferu, čini se, i sam upetljan do grla.

> Skandal: Kosor tužaka Nobila, ali poštuje neovisnost institucija, Andreis radio za kupca TLM-a

Podsjećamo, reakcija HOK-a prema Nobilu uslijedila je nakon što je to zatražila Jadranka Kosor, a zatim i Vladimir Šeks. No, premijerka nije stala samo na tome. Iz dokumenta koji je danas objavio Novi list vidi se da je premijerka i formalno tužakala Nobila Komori.

Istovremeno je otkriveno da je konzorcij Adrial angažirao Andreisa u postupku privatizacije šibenskog TLM-a, a sada je Večernji list doznao da je Andreis cijeli niz godina radio i za HEP. Iz navedenih je okolnosti sasvim jasno da predsjednik HOK-a prema Nobilu teško može biti objektivan. Za njega to, međutim, ne predstavlja problem.

"Zbog čega bih bio u sukobu interesa? Ma to je suludo. Kakve veze to ima s pokretanjem stegovnog postupka? Disciplinsku prijavu je mogao staviti svaki građanin ove zemlje. Isto tako bi Komora morala postupiti", komentirao je Andreis nakon što je otkriveno da je radio za Adrial.

Pročitajte više