Noćas napadnut glavni skaut NK Osijeka

Foto: NK Osijek

Glavni skaut NK Osijeka Jamie Freeman napadnut je u noći sa srijede na četvrtak oko 1:30.

Iz policije kažu da je napadnut 25-godišnji strani državljanin, a Indexu je iz izvora bliskog klubu potvrđeno da je riječ upravo o mladom Britancu. 

On je u Osijek stigao prije nekoliko mjeseci na poziciju glavnog klupskog skauta i prvog pomoćnika sportskog direktora Josea Bota. Freeman je došao u Osijek pomoći Joseu Botu identificirati nova Osijekova pojačanja.

Utvrđene mu lakše ozljede

Freemana su navodno napala dvojica mladića i zadala mu jedan do dva udarca šakom, nakon čega su pobjegli. Mladom Osijekovom skautu pružena je liječnička pomoć te su mu utvrđene lakše ozljede.

Ne znaju se motivi napada ni tko su napadači, ali se odmah po društvenim mrežama počelo špekulirati da je ovaj napad povezan s propucavanjem auta Osijekovog sportskog direktora Josea Bota

Iz kluba za sada nema službenog očitovanja o najnovijem incidentu.

Sportskom direktoru propucali auto sa sedam metaka

Podsjetimo, prije dva tjedna sa sedam metaka propucan je auto sportskog direktora Josea Bota. 

Srećom, stradao je samo njegov VW Arteon, koji je bio parkiran u prolazu između dviju zgrada u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje i stanuje. U vjetrobransko staklo na strani vozača ispaljeno je sedam hitaca, a to je prvi vidio njegov suradnik i sunarodnjak Alfredo Almeida, kojeg je nedavno postavio na mjesto koordinatora omladinske škole Osijeka.

Boto je kasnije izjavio da se ničega ne boji te da ne zna ima li neprijatelje pošto je u Hrvatsku stigao prije šest mjeseci. 

Na ružne scene reagirali su i političari iz vrha poput Plenkovića, klub je posjetio i osječki gradonačelnik Ivan Radić. Napad su osudili iz kluba i HNS-a.

"Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv", kratko je poručio Boto tada.

Tko je Jose Boto?

Jose Boto je portugalski sportski direktor koji je osam godina radio u Benfici kao šef skautske službe, a nakon toga je isti posao obavljao u Šahtaru iz Donjecka. 

Prije nego što je u siječnju stigao u Osijek, radio je kao sportski direktor u grčkom PAOK-u. Svojim dolaskom u Osijek dobio je odriješene ruke vrhuške kluba da provede promjene koje je zamislio. Boto je doveo svoje ljude u klub i postavio ih na funkcije za koje je smatrao da trebaju promjenu. Ništa neuobičajeno u nogometu kada se mijenjaju lica unutar kluba.

Renomirani Portugalac poziciju sportskog direktora preuzeo je od Ivice Kuleševića koji je tu dužnost obavljao od odlaska Nenada Bjelice. Nakon dolaska Bota u klub, otkaz je dobio trener Zoran Zekić. Jučer je trenerom imenovan Talijan Federico Coppitelli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.