"Nole nacionale" protiv političke zloupotrebe njegovog imena: "Srbija je jedina stranka koju Đoković podržava"

"FEMILI SPORT", tvrtka u vlasništvu obitelji Đoković danas je uputila javni apel srpskim medijima da prestanu s političkom zloupotrebom imena trećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, prenosi Blic.

"Femili sport" u svom priopćenju navodi kako je više medija u predizbornim danima iznosilo "neistinite i senzacionalističke navode u vezi s političkim angažmanom i djelovanjem Novaka Đokovića".

"Novak Đoković je bio, jest i bit će iznad svake stranačke i bilo kakve druge političke borbe pa od svih najodlučnije tražimo da se njegovo ime izostavi u tom kontekstu iz novinskih tekstova i vijesti. Svima je poznato da je on dosad nebrojeno puta dokazao koliko voli svoju zemlju i narod i kako se u svijetu bori za naše interese i ugled", navodi se u priopćenju "Femili sporta".

Đoković se nikad neće miješati u stranačku politiku jer je on "nacionalni simbol" i "podržava sve što je dobro, pametno i pozitivno" u Srbiji.

"Novak je u pravom smislu 'Nole nacionale' i jedina njegova stranka je naša zemlja Srbija", zaključuje se u priopćenju koje je "Femili sport" poslao nakon što su neki mediji u nedjelju objavili kako je Đoković u srpskoj ambasadi u Rimu glasovao za proeuropske snage.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više