Norac opovrgnuo točke optužnice

DRUGOOPTUŽENI u postupku protiv tzv. gospićke skupine Mirko Norac, iznoseći danas na Županijskom sudu u Rijeci prvi dan svoju obranu, opovrgnuo je navode iz optužnice koje su vezane uz njega.

Govoreći pred Sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Ika Šarić, Norac je rekao da nije bio na tzv. smrtonosnom sastanku 16. listopada 1991. te da mu tada ništa nije bilo poznato o tome.

Kazao je kako mu nije bilo poznato da se dogodila likvidacija civila u Pazarištu na Lipovoj Glavici te da je o tome doznao iz medija i tijekom ovoga postupka. Norac je rekao da nikada nikomu nije naložio likvidaciju civila srpske nacionalnosti niti da pripremi prostorije za zatočenje tih civila, a što stoji u točkama optužnice.

Tijekom iznošenja Norčeve obrane optuženi Stjepan Grandić požalio se sutkinji Šarić da nije u stanju biti na raspravi jer da osjeća slabost te da ´ne može slušati Norčevu obranu´. Sutkinja Šarić odredila je stanku kako bi liječnik utvrdio Grandićevo zdravstveno stanje. Nakon stanke Mirko Norac bi trebao nastaviti s iznošenjem obrane.

Mirko Norac, Tihomir Orešković, Ivica Rožić, Stjepan Grandić i Milan Čanić terete se za ratni zločin počinjen nad civilima na gospićkom području u jesen 1991. godine.

Pročitajte više