NORIJADA U Rijeci ustaški pozdrav, baklje i dimna bomba, u Zagrebu se učenik onesvijestio

Foto: Index, Radio KorzoDubrovački dnevnik

DANAS je posljednji dan škole za brojne maturante. Okupirali su trgove i ulice hrvatskih gradova, kao i svake godine, no ni ove godine nije prošlo bez incidenata.

Ako se nalazite na norijadi kao sudionik ili slučajni prolaznik, a uočite nešto zanimljivo, šaljite nam na desk@index.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

U Zagrebu se na Trgu bana Jelačića, gdje su maturanti slavili prije nego što su krenuli prema Bundeku, jedan maturant onesvijestio od alkohola. Kako javljaju Indexovi reporteri, to se otkrilo tek kada su svi krenuli prema Bundeku.

Kako se vidi na kraju Indexove snimke s glavnog zagrebačkog Trga, neki su maturanti uzvikivali "Evo zore, evo dana", a jedan je, paradirajući sa zastavom tzv. Herceg-Bosne, vrijeđao novinare Indexa. Većina zagrebačkih maturanata ipak je slavila u granicama normalnog slavlja.

Iza maturanata je na Trgu ostao kaos, a mijenjala se i voda u Manduševcu nakon što su se u njemu okupali maturanti.

Neki su maturanti u slavlju pretjerali i u Rijeci. Tako su maturanti riječke pomorske škole, kako javlja Radio Korzo, bacili dimnu bombu na Korzu. Gusti crni dim odmah je obavio popularno riječko šetalište.

U Rijeci su se palile i baklje. Pitom su maturanti urlali "Za dom spremni", piše srednja.hr. 

U Dubrovniku su maturanti divljali automobilom, javlja duList.


U jednom je trenutku intervenirala policija zbog dojave o neredu, piše Dubrovački dnevnik. Jedan je maturant, pokušavajući pobjeći od policajaca, upao u draču, ali se nije ozlijedio.



Dimne bombe su se palile i u Šibeniku.
 

Pročitajte više