Pobuna normalnih katolika protiv Markićke, Košića i Batarela: Vi ne govorite u naše ime

Foto: Hina/Index/Peticija24

KATOLIČKI vjernici kojima je dojadilo da ih u javnosti predstavljaju ekstremisti i vjerski fanatici stupili su u akciju.

Iziritirani sve češćim ispadima katoličkih ekstremista okupljenih u udrugama "Vigilare" i "U ime obitelji", ali i biskupa Vlade Košića koji je nedavno izjavio da "ustaštvo nije fašizam", hrvatski vjernici katolici pokrenuli su peticiju kojim žele izraziti svoje neslaganje s takvim ekstremnim stavovima.

"U posljednje vrijeme u našoj javnosti sve su glasnije osobe u Crkvi i udruge koji u svom programu navodno imaju obranu kršćanskih vrijednosti, a koji ne zastupaju stavove mnogih kršćana premda se tako predstavljaju. Biskup Košić i njegovi istomišljenici ne govore u moje ime kada siju govor mržnje prema drugima, kada veličaju zločinačku Nezavisnu Državu Hrvatsku i zalažu se za pozdrav Za dom spremni. Ne želim da se u moje ime iskrivljuje kršćanska istina i propagiraju politike mržnje i isključivosti koje su suprotne porukama Evanđelja", navodi se u tekstu peticije.

"Obiteljaši i Vigilare ne govore u moje ime"


"Udruge poput Vigilare, U ime obitelji i sličnih ne govore u moje ime kada se zalažu za promjene zakona kakve bi ugrozile najranjivije skupine društva, posebice žene, a ne za kršćansku, milosrdnu ljubav. Ne želim da se u moje ime uskraćuje budućim naraštajima pravo na kvalitetno obrazovanje, zdravstveni, spolni i vjerski odgoj koji uključuje znanstvene činjenice, učenje o jedinstvu u različitosti i važnosti njegovanja različitosti. Osobe u Crkvi koje istupaju protiv sekularne države, ne govore u moje ime jer jedino u sekularnoj državi svi građani mogu biti poštovani, a kršćanska vjera slobodna od navezanosti uz društvenu i političku moć, što je protivno Evanđelju. Ne želim da se s propovjedaonica širi politikantstvo, već poruke ljubavi prema bližnjemu, mira i oprosta. U moje ime ću govoriti sam/a i podržati osobe, organizacije i institucije koje se zalažu za dobrobit svih građana Hrvatske, koje se poput pape Franje zalažu za siromašne, ugnjetavane i marginalizirane te promiču Evanđelje mira, nenasilja i ljubavi", stoji u tekstu peticije.
 
Peticiju možete potpisati ovdje.

Pročitajte više